Lättsam läsning för trötta dagar

O.s.aIgår var varken jag eller vädret på topp så då kändes det helt okej att spendera dagen i soffan med en lättsam bok. Gärna en jag redan läst förut så att jag inte behöver fundera så mycket på vad som ska hända sen.

o.s.a rör sig, liksom de flesta av Denise Rudbergs böcker bland de mest förmögna i Stockholm. Bokens huvudperson Eva är förmögen, har ett toppjobb som advokat och figurerar ständigt på skvallerpressens löpsedlar med sitt utåt sett perfekta liv. Men bakom fasaden gömmer sig den ensamma uppväxten i jättevillan på Djurgården och den komplicerade relationen till Axel. Hennes kusins bästa vän som hon varit kär i sen hon var tolv år, men som är gift med en annan tjej. Relationerna i Evas liv är minst sagt komplicerade, och inte blir det bättre av att hon ständigt flyr in i festandet och alkoholen för att slippa tänka.

Världen som Eva lever i känns väldigt främmande. Det är månadslånga semestrar i alperna i ett lyxhus med en husa och att utan vidare kasta fram kortet för att köpa saker till höger och vänster. Men det är nog också därför jag tycker att det är underhållande. Vem har inte drömt om hur det skulle vara att ha ett överflöd av pengar?
Och inte minst är det ju kärleksproblem och tårar men även en hel del glädje. Precis så där som lättsamma böcker ska vara!

Några tankar:
• Jag kan inte låta bli att irritera mig på beskrivande om hur lyxigt allt är. Okej, de lägger sig i de stora lyxiga solstolarna. Okej, det är ett par Baden-Baden, jag fattar. De är lyxiga! Finner faktiskt språket överlag en smula omständligt.
• Desto roligare är att att personerna från Rudbergs tidigare böcker dyker upp. Till exempel Evas bästa kompis Kristin, från Väninnan, som ju numera är tillsammans med Evas kusin Johan. Och läser man hennes senare böcker så vill jag minnas att Eva och Kristin nämns i någon av dem också. På så vis får man veta vad som hänt i deras liv efter att boken slutade.

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s